Sundhedssamtale / kostvejledning

Den første sundhedssamtale

Mit udgangspunkt er, at alt er tilladt i balancerede mængder. En sund livsstil indeholder hverken restriktioner eller forbudte fødevarer.

Den første sundhedssamtale er obligatorisk før et forløb

Den første sundhedssamtale er den vigtigste. Det er her vi tager udgangspunkt i dine udfordringer, mål og ønsker for en sund livsstilsændring. Det er samtalen, hvor vi sammen lægger en handlingsplan for dit kommende forløb på vej mod en sundere tilværelse.

Dette er gældende, uanset om der er tale om vægttab, vægtøgning eller generel hjælp til en sundere livsstil. Det er for dig, der individuelt ønsker et skræddersyet forløb, men er også for par, familier, børn og hold. For alle, der ønsker at gøre en forskel med sit liv.

Du kan slippe af med undskyldningerne. Kost og væske er et dagligt behov, og du kan påbegynde en livsstilsændring allerede nu. Det betyder hverken restriktioner eller forbudte fødevarer. Hos Vælg det Gode Liv handler det ikke om regler og forbud.

Tag skridtet og gør noget godt for din krop. Det sker b.la. ved at lytte til dens behov.  Dermed ikke sagt, at det er nemt. Det er derfor, du får min hjælp, støtte og vejledning, til hvordan du kan opretholde fokus, energi og motivation. Du er den vigtigste hele vejen.

Vi vil i første omgang tilse dine vaner. Herefter din krop med fokus på balance. Vi kommer også til at tale om dine kostvaner, din hverdag, evt. sygdomme og evt. allergier. Alt dette for at få indblik i dit liv og af hensyn til en eventuel kostplan, som skal passe dine behov.

Hvis du tør tage skridtet, står jeg klar. Livstilsændringer er ikke ligetil, og det er nemt at slå sig selv i hovedet. Hvis det var nemt, ville der ikke være så mange overvægtige i Danmark. Jeg ser meget frem til at møde dig og dit væsen. Dialog og kemi er vigtigt. Hvad kan jeg gøre for dig?

Det du kan forvente: Sundhedssamtalen

Jeg forbereder mig til samtalen ved at læse dine spørgesvar igennem og hertil et par noter. Jeg klargører din personlige mappe til fremtidige materialer og dit kommende sundhedstjek forberedes.

Samtalens normale varighed er ca. 1,5 – 2 timer

Når du møder op til en samtale

Samtalerne tager udgangspunkt i den enkeltes forløb. Det er uanset, om det er i forbindelse med et skræddersyet forløb, et generelt sundhedstjek eller i forbindelse med familiesamtaler. Mine samtaler henvender sig til individuelle, par og familier med børn. Jeg skal høre mere om dig/jer, kostvaner og evt. uhensigtsmæssige vaner.

Første gang startes måling og vejning på klinikkens kropsanalysevægt, som i øvrigt måler med 99 % nøjagtighed. Der tages udgangspunkt i det udførte spørgeskema og en kost dagbog samt ønsker og behov. Det handler ikke kun om kostvaner, men i den grad også vaner omkring motion og fysisk aktivitet, da dette er afgørende for kcalindtag og velvære.

Du vil som følge af samtalen blive tilbudt et grundigt sundhedstjek, hvor jeg b.la. vil måle dit blodtryk, blodsukker og totalkolesterol. Kropsmål kan tages og førbilleder kan også finde sted, såfremt det er ønsket og relevant i det videre forløb. Det er valgfrit og indgår udelukkende, hvis det er vedkommendes ønske i det skræddersyet forløb.

Du får min vejledning og rådgivning ud fra dine personlige behov, ønsker og mål. Det betyder, at der selvfølgelig vil blive taget højde for sygdomme, allergier eller skader, som kunne have betydning for dit kommende forløb din generelle sundhed. Vi evaluerer løbende med opfølgende samtaler, hvor der kan tages højde for nye omstændigheder.

Jeg fordeler normalt en kostplan baseret på 5 til 6 måltider (forbehold ved nattearbejde m.m.). Der tages selvfølgelig højde for netop din situation og dine omstændigheder, hvad enten du skal holde vægten, tage på eller hvis målet er at gå ned i vægt. Du modtager i den forbindelse også en liste over anbefalede kosttilskud, som et supplement til kosten.

De opfølgende samtaler er for at sikre, at forløbet går, som det skal. En opfølgende samtale skal også opretholde motivationen- eller genfinde samme. Samtalen består som udgangspunkt af en kropsanalyse og en generel trivselssamtale. Vi taler om eventuelle tilretninger, f.eks. i forbindelse med kost, motionsvaner og det fysiske aktivitetsniveau.

Der afsluttes med en journal og et notat fra en evt. opfølgningssamtale, som er din sikkerhed for at få en tilrettet- og mere specifik information vedr. din kulhydrat-, fedt- og proteinfordeling. Alt dette udarbejdes med henblik på, at du kommer nærmere dit mål, og er med til at øge dit overblik over den generelle forandring, der sker kostmæssigt.

Når du er midtvejs og nær afslutningen af dit forløb, vil der blive udarbejdet en særlig rapport. Denne rapport er en oversigt over den generelle udvikling og indeholder resultater i grafer og information omkring den totale udvikling. Det er naturligvis også en rapport, som viser forskellen fra start til slut af hele forløbet, og efterbillede kan tages.

Vælg Det Gode Liv
samarbejder med: