Kostvejledning

Kostvejledning - hvad går det ud på

Hvad er kostvejledning?

Som uddannet kostvejleder, kan jeg på et højt fagligt niveau vejlede & rådgive dig, din familie, og virksomheder om betydningen af en sund livsstil, dette via en sund & naturlig kost, med fokus på ernæringen er tilpasset din krop. Hos Vælg Det Gode Liv – inspirere & vejleder jeg mennesker i alle aldre til en sund livsstilsændring, så de kan få et sundere og forhåbentligt et længere liv.

Når jeg kostvejleder, er det enten via en individuel livsstilssamtale eller hvor I er flere. Det kan være for enkel gang, eller flere via et forløb. Jeg tilbyder også kostvejledning online; e-mail, Skype, webinar. Der lyttes til dine ønsker & mål, og historie. Sammen lægger vi en handlingsplan for hvordan du får en sundere livsstil, og dette via kost og livsstilsændring. Og det er hvad enten det gælder vægttab, vægtøgning, optimering af din sunde kost i dagligdagen, sund balance eller i forbindelse med dit aktive liv, med og uden træning.

Kostvejledning hos mig, er altid personlig og tilpasses altid individuelt. Som menneske har vi alle har forskellige behov, ønsker og mål, men har også dannet sine egene vaner. Med udgangspunkt i Dig som den enkelte person, vil jeg som Din kostvejleder, være i stand til at give dig brugbare redskaber & materialer. Som du via din livsstilsændring kan lære hvordan du får ændret de dårlige vaner til nye gode vaner, og når du er i mål, lære hvordan du holder din nye sunde livsstil i balance. Du skal jo ikke tage det hele på igen – vel!

Du vil opleve at de skræddersyet kostplaner jeg udfører, her er  kosten med fokus på helt naturlige fødevare, som du kan købe ind de helt almindelige gængse butikker. Nogle af mine klienter anbefales også til nogle kosttilskud, dette da de fx kan mangle omega fedtsyere (fisk), vitaminer & mineraler mv. Derfor tilbyder jeg i klinikken også muligheden for sunde & naturlige kosttilskud. Kostvejledningen som foregår via en personlig samtale, her tager jeg også altid udgangspunkt i, hvad du kan lide og ikke kan tåle at spise. Det kan være du har en fødevare allergi. Det er også vigtigt i forhold til din motivation, som er med til at skabe en større lyst for en sund og vedvarende livsstilsændring. Det skal altså og vil altid være med fødevare du kender.

Kostvejlederen

Kostvejledere kan bestride stillinger såvel indenfor det private som det offentlige sundhedsvæsen, og dermed være medvirkende til, at udbrede kendskabet til betydningen af en sund kost baseret på gode råvarer.

Som kostvejleder har jeg valgt en bred uddannelse, da jeg vil kunne vejlede og rådgive bredt. Mit udgangspunkt for en kostvejledning er kosten. En sund og nærende kost er forudsætningen for en krop i balance.
Kostvejledning har til formål at hjælpe med ubalancer, dette via en livsstilsændring og ny kostsammensætning. Med fokus på tilførsel af nødvendige næringsstoffer for kroppen.
Balance betyder ikke nødvendigvis et liv uden sygdomme, men en tilstand der sætter kroppen i stand til at stimulere egne ressourcer og dermed føre til større overskud, mere energi og bedre trivsel hos den enkelte.

Gode råd omkring livsstilsændring, kan være om motion, arbejdsforhold, kosten, familien mv., hvor den enkelte situation er med til at danne helhedsvurderingen.
Som kostvejleder arbejder jeg med det mål at ændre mine klienters holdning til valg af madvarer og madvaner. Hjælp til at klarlægge fordele ved den økologiske kost og livsstil generelt. En varieret og sund kost er klart de faktorer der har den største betydning for bevarelse af en sund og rask krop hele livet igennem.

Mine udgangspunkter for kostvejledning:

  • Der er fokus på at den sunde kost skal smage godt, og være noget du kan lide at spise. Sund kost er også velvære og gode smagsoplevelser.
  • Alle kostplaner er inkl. sunde opskrifter, som giver dig spændende inspiration og tips til, hvordan du kan fastholde din sunde livsstil, også på de travle dage.
  • Der er ikke noget der som sådan er forbudt, men alt med måde og sammen finder vi sundere alternativer. Dine kostændringer, skal hverken være eller føles som en tung byrde. Tværtimod.
  • Vi går sammen rolig frem mod dit mål, dette via simple ændringer og små justeringer. Sammen kan vi kigge i dit køleskab og andre skabe, rydde ud og starte på ny. Men alt sammen med fokus på at dit køleskab ser normalt ud. Det er vigtigt at vi sammen kan imødekomme dine behov og ønsker om fx et vægttab eller om det er optimering af kosten.
  • En livsstilsændring som kostomlægning er, skal altid tilpasses, så det passer ind i dit travle familieliv.
  • Er i en familie, lægges der vægt på at I kan spise det samme. Med mindre andet ønskes. Jeg forsøger at ramme alles smag og behov, så det forsat er sundt og velsmagende.
  • At kosten dækker dine behov for alle vigtige næringsstoffer, så din krop har de bedste forhold under en livsstilsændring.
  • Jeg tæller dine kalorier ved en skræddersyet kostplan
  • Du tilbydes mulighed for at kombinere med Infrarød sauna Tæppe, hvor du kan forbrænde op til 900 kcal på en time.

Kostplan - skræddersyet til dig

En personlig kostplan er ikke obligatorisk, men kan skræddersyes efter dit ønske herom. Når den er skræddersyet til netop dig, så er den også tilpasset din hverdag så den passer med job og fritid. Både for mad og drikke og herunder den rette mængde ernæring. Og med opskrifter og guide til sunde mellemmåltider, giver det dig ikke kun inspiration, men gør også din hverdag, både nemmere, sjovere, og indbydende.