Den første sundhedssamtale

En livsstilsændring hos mig vil være med udgangspunkt i helt almindelige fødevare med mindre andet ønskes. Der er ikke noget der er forbudt. Det du skal spise nu, skal du også kunne spise inden du når dit mål, er også det du spiser når du når dit mål. Bare i en anden mængde. Her er plads til at synde.

Den første sundhedssamtale – Obligatorisk før et forløb

Den første sundhedssamtale er og også den vigtigste samtale. Det er her vi tager udgangspunkt i dine udfordringer, mål og ønsker for en sund livsstilsændring. Det er samtalen hvor vi sammen lægger en handlingsplan for dit forløb.

Dette uanset om der er tale om vægttab, vægtøgning eller generel hjælp til en sundere livsstil. Dette er for dig der individuelt ønsker at komme i gang. Men også for par, familier og børn. Jeg holder også samtalerne i forbindelse med nogle vægttabshold og lige så tilbydes den også hos virksomheder. For alle der ønsker at gøre en forskel for sin krop, sin sundhed – sit liv.

Lad ikke undskyldningerne – vinde (igen) – Det er blot en dum vane som mange af os desværre har. Se sådanne på det; at du jo skal spise og drikke uanset, og hvorfor så ikke også gøre det ordenligt. Ved en livsstilsændring, er der også være plads til at synde her hos Vælg det Gode Liv. Det handler ikke om at du skal forbyde dig en masse.

Så hvorfor ikke tage skridtet, og gøre noget godt for Din krop og lytte til dennes behov. En livsstilsændring vælger mange, dette  især for at tabe sig, og for at holde evt. livsstilsygdomme for døren eller skubbe dem væk, hvis de skulle have meldt deres ankomst.

Vi har alle brug for den rette ernæring – Din krop har brug for sund energi. Både for at holde fokus og koncentrationen højt hele dagen. Måske er du også en af dem der falder sammen efter du har spist? Sukkertrangen skriger efter at du skal have slik eller kage?

Det er noget af det jeg hører dagligt fra nye klienter. Noget man bliver ret så træt af, men også meget ked af. Men så er det netop du skal tage skridtet videre. Især hvis du vil lære dig, om hvordan du netop kende vende dette postitivt rundt. Lære hvordan det er Dig der skal styre – ikke dine vaner og cravings. Du får min hjælp, støtte og vejledning, til hvordan du kan finde ny energi, med det samme i et forløb, løbende. Lære hvordan dine måltider skrues sammen så du mindsker den søde trang.

Det er ses først på dine vaner, så på om din krop er i balance, dette er inkl. væskebalancen, som blandet er den der får os til at tænke klart. Men vi taler også om dine kostvaner, din aktive hverdag, evt. sygedomme, og evt. allergier. Og der tages altid hensyn ved en evt. kostplan, at den indeholder noget du kan lide at spise, drikke og kan tåle.

Sundhedssamtalen inkludere;

 • Personlig registreringsskema (e-mail)
 • Spørgeskema (via e-mail)
 • Kost dagbog (via e-mail)
 • Kropsanalyse (også kaldet BodyScan)
 • Et sundhedstjek (Blodsukker, Totalkolesterol, Blodtryk)
 • Cm mål (valgfrit)
 • Før billeder (tages kun ved valg af et videre forløb)
 • Kalorie & Ernæringsberegning (Udregning af dit daglige kaloriebehov og fordelt på; protein, fedt & kulhydrater)
 • En personlig mappe til materialer (fx opskrifter, resultater m.m.)
 • Evt. handlingsplan (lægges ved et videre forløb) – Skræddersyet forløb – pakke forløb – klippekort

Inden samtalen, sætter jeg mig ned og forbereder mig til samtalen. Hvor jeg læser dine spørgesvar igennem, og gøre mig nogle noter. En mappe til dine materialer og sundhedstjek klargøres.

Samtalens normale varighed ca. 1,5 – 2 timer

Når du kommer til Din personlige sundhedssamtale:

Så starter vi med at du bliver målt i højden, og derefter bliver du vejet på “sladderhanken” klinikkens kropsanalysevægt, som måler med 99,9 % nøjagtighed. Der er jo en rigtig grund til at den bliver kaldt sladderhanken af andre klienter :).

Herefter sætter vi os ned og taler dine ønsker og behov igennem. Der tages udgangspunkt i de af af dig grundige udførte spørgeskemas og kost dagbog. Vi taler om nogle af dine svar, andre bliver brugt i statistikker (uden dine personlige data). Finder jeg grund til det, spørger dybere ind til dine svar. Det er for at give mig et hverdagsbillede af hvem du er.

Vi vil b.la. tale om din nuværende kost og hvordan den kunne se ud i stedet for. Vi taler også om dine vaner, og ser på hvor aktiv du er i din hverdag. Den aktive del, er vigtigt i forhold til hvor meget du dagligt kan tillade dig at indtage af kalorier unden at tage på, eller hvis du skal enten tabe dig eller tage på i vægt.

Der er jo ingen hemmelig, at jo mere man bevæger sig (her er der også tale om motion eller træning), jo mere kan man indtage dagligt af kalorier. Vi kommer også ind på selve det at motionere, træne og dyrke sport. Her hvor meget eller hvor lidt du gør i det. Har du grunde til at motionen ikke kan udføres, tages der også højde for dette. Det er ikke umuligt, dog er motion vigtigt for kroppens velvære generelt.

Du får også vejledning og rådgivning ud fra dine personlige behov, ønsker og mål. Med særligt fokus på de områder, der er svære for dig. Ligeså vil vi vende evt. sygdom og evt. allergier, hvis du skulle have dette som en udfordring. Lige så igen, hvis du fx er forhindret i at motionere fx pga. en skade eller handicap.

Under samtalen vil du blive tilbudt et sundhedstjek, her måler vi dit blodtryk, blodsukker og totalkolesterol. Du får også taget cm mål (kan fra vælges) og evt. taget starts billede (kun hvis du forsætter i et forløb).

Efter samtalen, så skrives der en journal som bevares online, hvor GPDR lovgivningen selvfølgelig overholdes. Jeg udarbejder til dig, en mere nøjagtig kalorie & ernæringsberegning, som fremsendes dig via mail. Herefter udarbejder jeg evt. et overblik over din handlingsplan. Er der aftalt at du ønsker en kostplan, så beregnes denne udfra dit kalorie behov og fordelingen her af.

Jeg fordeler normalt en kostplan baseret på  på 5-6 måltider (andet kan aftales fx ved nat arbejde). Hvis du fx skal tabe dig, vil det også stå i de anbefalinger jeg fremsender til dig efterfølgende. Du modtager evt. også, en liste over anbefalede kosttilskud.

Den Første Sundhedssamtale

Den første sundhedssamtale er og også den vigtigste. Det er her vi tager udgangspunkt i dine udfordringer, mål og ønsker for en sund livsstilsændring.

Er du i tvivl om dette er det du skal, så kan du starte med at booke mig til en kort samtale på 30. min. Udfra denne kan du så beslutte om det er nu du skal i gang. Husk at undskyldningerne ikke vinder - det er en vane, og der er mange der lader vanerne vinde - det er de dårlige vaner som udgør de dårlige valg.

 

Husk på! At du skal spise uanset om du er tyk eller tynd, høj eller lav. Uanset din situation skal det være sjovt at blive sundere og være sund - Her er der nemlig plads til at synde.

Samtalen består ca. 1,5 - 2 timers kostvejledning, hvor du får:

 • Profil & spørge skema (via e-mail)
 • Dagskost dagbog (via e-mail)
 • Kropsanalyse vejning (BodyScan)
 • Sundhedstjek
 • Cm mål
 • Før billeder (tages kun ved valg af forløb)
 • Kalorie & Ernæringsberegning (kcal fordelt på; protein, fedt & kulhydrat)
 • Personlig dagskost forslag (eftersendt via e-mail)
 • En personlig mappe til materialer (fx opskrifter, resultater m.m.)

En kort sundhedssamtale vil indholde:

 • En snak om sundhed herunder kost og kostråd.
 • Spørgsmål om hvordan jeg kan hjælpe dig og hvordan det kunne gøres.
 • Motion
 • Evt. handlingsplan, for det videre forløb
 • Evt. tilbud på forløb

Altså en "spor mig ind! samtale.

Bemærk gerne, at ved et forløb er Den første sundhedssamtale obligatorisk- dette for at du kan komme godt fra start, og min råd og vejlening bliver så præcise som muligt.