Den første sundhedssamtale

En livsstilsændring hos mig vil være med almendige fødevare med mindre andet ønskes - Der er ikke noget der er forbudt. Det du skal spise nu, skal du også kunne spise når du er i mål - bare mere af det.

Den første sundhedssamtale – Obligatorisk før et forløb

Den første sundhedssamtale er og også den vigtigste samtale. Det er her vi tager udgangspunkt i dine udfordringer, mål og ønsker for en sund livsstilsændring.

Lad ikke undskyldningerne – vinde (igen) – Det er blot en dum vane som mange af os desværre har. Se sådanne på det; at du jo skal spise og drikke uanset, og hvorfor så ikke også gøre det ordenligt. Ved en livsstilsændring, skal der være plads til at synde. Så hvorfor ikke gøre noget godt for din krop og dennes behov. Og især for at holde evt. livsstilsygdomme for døren eller inden de skulle melde sin ankomst.

Vi har alle brug for den rette ernæring. Din krop har brug for sund energi. Både for at holde fokus og koncentrationen højt hele dagen. Måske er du også en af dem der falder sammen efter du har spist? Det er tit det jeg høre fra nye klienter, og det er de ret så trætte af. Men netop det lære du at vende rundt på her hos mig. Du får hjælp til hvordan du kan finde energien med det samme og efter dine måltider.

Det er ses først på dine vaner, så på om din krop er i balance, dette er inkl. væskebalancen, som blandet er den der får os til at tænke klart. Men vi taler også om dine kostvaner, din aktive hverdag, evt. sygedomme, og evt. allergier. Og der tages altid hensyn ved en evt. kostplan, at den indeholder noget du kan lide at spise og drikke.

Sundhedssamtalen inkludere;

 • Profil spørgeskema (via e-mail)
 • Dagskost dagbog (via e-mail)
 • Kropsanalyse vejning (også kaldet BodyScan)
 • Et sundhedstjek (Blodsukker, Totalkolesterol, Blodtryk)
 • Cm mål (valgfrit)
 • Før billeder (tages kun ved valg af et videre forløb)
 • Kalorie & Ernæringsberegning (Udregning af dit daglige kalorieindtag, fordelt på; protein, fedt & kulhydrat)
 • Skræddersyet dagskost forslag (eftersendt via e-mail)
 • Evt. handlingsplan (lægges ved et videre forløb)
 • En personlig mappe til materialer (fx opskrifter, resultater m.m.)
 • evt. rabat ved valg af forløb

Inden samtalen, sætter jeg mig ned og forbereder til samtalen. Her kigger jeg dine svar igennem, og gøre mig nogle noter. En mappe til dine materialer og sundhedstjek klargøres.

Samtalen består ca. 1,5 – 2 timers kostvejledning

Når du kommer til Din personlige sundheds samtale:

Så starter vi med at du bliver målt i højden, og derefter bliver du vejet på min kropsanalysevægt, som måler med 99,9 % nøjagtighed. Der er jo en grund til at den bliver kaldt sladderhanken :).

Herefter sætter vi os ned hvor jeg starter med at tage udgangspunkt i den af af dig grundige udført spørgeskema og kostdagbog. Vi taler om nogle af dine svar, andre bliver brugt i statistikker (uden dine personlige data). Finder jeg grund til det, spørger dybere ind til dine svar. Det er for at give mig et hverdagsbillede af hvem du er.

Vi vil b.la. tale om din nuværende kost og hvordan den kunne se ud i stedet for. Vi taler også om dine vaner, og ser på hvor aktiv du er i din hverdag. Den aktive del, er vigtigt i forhold til hvor meget du dagligt kan tillade dig at indtage af kalorier unden at tage på, eller hvis du skal enten tabe dig eller tage på i vægt. Der er ingen tvivl om at jo mere du bevæger dig (her er der også tale om motion eller træning), jo mere kan du indtage. Vi kommer også ind på selve det at motionere, træne og dyrke sport. Her hvor meget eller hvor lidt du gør i det.

Du får vejledning og rådgivning ud fra dine behov, ønsker og mål, med særligt fokus på de områder, der er svære for dig. Ligeså vil vi vende sygdomme og evt. allergier, hvis du skulle have dette som en udfordring. Lige så hvis du er forhindret i at motionere fx pga. en skade eller handicap.

Under samtalen vil du blive tilbudt et sundhedstjek, her måler vi dit blodtryk, blodsukker og totalkolesterol. Du får også taget cm mål (kan fra vælges) og evt. taget starts billede (kun hvis du forsætter i et forløb).

Efter vores denne samtale, så sætter jeg mig ned og udarbejder et referat, og udregner også en mere nøjagtig kalorie & ernæringsberegning til dig. Herefter udarbejder jeg et personligt dag kost forslag til dig. Altså en plan på en enkelt dag, på hvor din kost kan se ud for dig. Jeg fordeler altid  på 5-6 måltider (andet kan aftales fx ved nat arbejde). Hvis du fx skal tabe dig, vil det også stå i de anbefalinger jeg fremsender til dig efterfølgende.  Det er mange informationer på en gang, derfor gør jeg lidt ud af at du også få noget på skrift. D

 

I gennemsnit tager sådanne en samtale ca. 1,45 min., men kan tager kortere eller op til de nævnte 2 timer.

Opfølgende samtaler kan altid tilkøbes – Vælges der er et af mine færdige pakke tilbud, hvor denne samtale er inkl., så bliver du selvfølgelig kun faktureret én gang.

 

Den Første Sundhedssamtale

Den første sundhedssamtale er og også den vigtigste. Det er her vi tager udgangspunkt i dine udfordringer, mål og ønsker for en sund livsstilsændring.

Er du i tvivl om dette er det du skal, så kan du starte med at booke mig til en kort samtale på 30. min. Udfra denne kan du så beslutte om det er nu du skal i gang. Husk at undskyldningerne ikke vinder - det er en vane vi mange har og lader dem vinde som udgør vores valg. Du skal spise uanset, og der vil være plads til at synde.

Samtalen består ca. 1,5 - 2 timers kostvejledning, hvor du får:

 • Profil & spørge skema (via e-mail)
 • Dagskost dagbog (via e-mail)
 • Kropsanalyse vejning
 • Sundhedstjek
 • Cm mål
 • Før billeder (tages kun ved valg af forløb)
 • Kalorie & Ernæringsberegning (kcal fordelt på; protein, fedt & kulhydrat)
 • Personlig dagskost forslag (eftersendt via e-mail)
 • En personlig mappe til materialer (fx opskrifter, resultater m.m.)

En kort sundhedssamtale vil indholde:

 • En snak om sundhed herunder kost og kostråd.
 • Spørgsmål om hvordan jeg kan hjælpe dig og hvordan det kunne gøres.
 • Motion
 • Evt. handlingsplan, for det videre forløb
 • Evt. tilbud på forløb

Altså en "spor mig ind! samtale.

Bemærk gerne, at ved et forløb er Den første sundhedssamtale obligatorisk- dette for at du kan komme godt fra start, og min råd og vejlening bliver så præcise som muligt.