Hej jeg hedder Sandra Mouritzen

Hvorfor vælge mig?

Det skal være seriøst – Du skal føle dig tryg – Du skal føle du får hjælp

For at du kan få succes med en livsstilsændring. Så handler det om, at du skal starte med at forstå, at det forgår i Din krops tempo. Ikke to kroppe agerer ens. Det er også vigtigt at du lytter til din krop, og dette under hele livsstilsændringen. Der faktisk kan vare evigt. Du skal og får lært- i et forløb hos mig, en masse ny viden om din krops behov. 

De jeg har hjulpet, og stadig hjælper mange med, er hjælp til en sund livsstil, vægtøgning, vægttab og en sund energi balance. Det kommer bag på nogle, at selv om man er slank, så kan man godt være tynd fed. Som betyder at du har en forhøjet fedt procent. Dette ses tit at give forhøjet kolesterol og triglycerid i blodet.

Livsstilsændring tager bare tid, det er det første skridt der skal accepteres.

Hos mig vil du opdage at der ikke er tale om hokus pokus produkter, underlige helse produkter der ikke er til at opstøve, eller piller. Men en sund livsstil, baseret på helt naturlige fødevare, og som man kan købe, hvor du normalt handler ind.

Du vælger også selv om det skal være økologisk og om du ønsker at tage kosttilskud, dog anbefaler jeg altid nogle – Bemærk at disse kosttilskud ikke er slankende produkter, men fx vitaminer, mineraler og omega 3.

Og lad mig så også slå fast her en gang for alle! – At det handler heller ikke om at man skal forbyde sig en masse. Gør man det, så er de fleste dømt til at opgive fra start. Livsstilsændring handler nemlig ikke om at fjerne det man elsker allermest! Men i stedet at spise det man kan lide, men med måde, og med sund fornuft. Og selvfølgelig i de retter mængder.

Når du så er i mål, så skal du kunne spise det samme, men bare i andre mængder. Og så tager jeg også altid højde for, det du kan lide, eller det du ikke kan lide og evt. ikke tåle. Evt. sygdomme og / eller allergier. 

Uanset om du skal tabe dig eller ikke, så handler livsstilsændring om “vaner”. Og det handler om at du tager i mod og lære dig de værktøjer der skal til, for at du kan lykkedes en gang for alle.

Jeg har selv prøvet alverdens slankekure, pulver og ulovlige piller, men enten hjalp det ikke eller så var der tale om ganske få kilos vægttab. Men inden man har fået slået en prut – ja så var de kilo jo på igen + det løse. Også Letigen på recept har jeg prøvet da jeg vejede mest.

Slankekure, både ødelægger vores selvværd, men også vores krop til at forbrænde fedt. Der er også nødvendige viden du skal vide om din krop. Fx vores fedtceller, dem slipper vi aldrig af med, men vi kan holde dem i en slags dvale. Jo tykkere en person er, eller en person har været, jo flere fedtceller er der i kroppen. Der skriger efter alt det du ikke burde spise for meget af.

For at du skal kende mine holdninger lidt, så kan jeg også fortælle, at jeg overfor mine klienter eller “kost elever” som mange hellere vil have jeg kalder dem. Her forbyder jeg ordet “slankekur”!

Hvorfor” tænker du måske – det skal jeg fortælle dig meget kort her;

En livsstilsændring er for livet, det kræver meget af dig hvis du fx har været eller er overvægtig. Men får du den rette hjælp, vejledning, støtte, bliver lyttet til, motiveres, så KAN du lykkedes.

Hvor en slankekur er det samme som at acceptere Yo Yo kure – tabe sig hurtigt – for at tage på igen. Simpelt og meget kort forklaret.

Lige så det at sulte sig selv, være fedt og/eller kulhydrat forskrækket, er heller ikke kærkomment. Vores kroppe har brug for alle kilder! Men med den rette mængde, tilpasset til Din krop.

Hold da op det bliver lidt af en novelle jeg skriver her, men jeg vil heller skrive så du forhåbentligt får mange svar med det samme. Men også så du kender lidt til, hvem jeg er og hvad mine principper er.

Slutligt kan jeg da fortælle, at 2-3 dage om ugen, kan du finde mig i min klinik som ligger i Bysøstræde 1 Holbæk. Jeg kører nemlig også ud og behandler med Infrarød sauna tæppe, hvor i sær de  de som gerne vil booste vægttabet, og dem med smerter, har meget stor glæde af dette tæppe.

Jeg startede jo selv med behandlinger i en klinik, og da det har hjulpet enormt, så valgte jeg at investere i et tæppe selv. Efter få gange sagde jeg til mig selv, dette kan jeg hjælpe så mange andre med. Og mine klienter der skal tabe sig, de elsker det, for man kan forbrænde op til 900 kcal på en time  ikke så ringe endda. Meeeen det er ikke en mirakel behandling – de findes ikke.

 

I klinikken eller online – det er dit valg:

Alle tilbydes en intens sundhedssamtale, uanset om du kommer i klinikken eller af en årsag, vælger en online video samtale – En intens samtale, det sikre dig at Du går herfra med en større viden om, hvad der skal til for at du kan komme i mål med dine beslutninger, og hvordan du når dem. Du er bestemt ikke alene, jeg støtter dig hele vejen, lige ind til du selv er klar til at give slip. 

Du behøver ikke give afkast på dét, du elsker, og oven i synes at det er svært at leve et sundt liv. Nogle gange er det de ganske små ting og skridt, der skal til, for at gøre en større forskel.  

Lige som jeg har et stort varmt hjerte, lige så er jeg hudløs ærlig, og derfor slipper jeg dig nok aldrig helt, da opfølgning er så vigtigt, også efter at man er kommet i mål med sin livsstilsændring. 

 

Lad og starte med 4 hurtige: 

 

 

1 – Fra Herlev, bosat i Regstrup 

2 – Uddannet som:  

-Konsulent I Proces Ernæring ®  

-Kostvejleder & Sundhedscoach  

-Helbredskonsulent 

-IT-Konsulent 

3 – Udvidet med disse specialer;  

-Vægttab & Slankekonsulent 

-Børn & Vægttab 

-Aktiv ernæring 

-Vegetarisme 

-Økologi 

-Sportsernæring  

-Mindfull spisning (Mad, nydelse og nærvær ) 

-Stenalderkost 

-Helbredstjek 

   4 – Min holdning er, at der som sådan ikke er noget der er forbudt, men alt med måde og med sundere

         alternativer.

 

Jeg mener ikke, at det handler om at fjerne dét, du elsker, men at finde et kompromis 

 

Hvem er jeg?

Jeg hedder Sandra Mouritzen er erhvervs uddannet Kostvejleder & Sundhedscoach. Er 45 år gammel, gift og har 2 voksne børn, og skal til sommer være mormor for anden gang , og det glæder jeg meget så meget til.

Jeg er kronisk smerteramt efter 2 ulykker, skadet flere steder i kroppen. Har udviklet FIB og går med enten rollator eller stok. Efter at blive handicappet, og har mistet min kære tvillingesøster efter kun 36 år sammen. Så har jeg virkelig fundet ud af hvor vigtig det er at se positivt på livet, og hjælpe hvor man kan og orker.

Jeg brænder for at hjælpe andre mennesker til en sundere livsstil, med fokus på at den rette kost, kan give dig et helt nyt overskud og en fornyet livskvalitet. 

Til dagligt arbejder jeg med rådgivning og vejledning af klienter som kommer her i min klinik. Det kan ikke undgås at der er en del strukturering af opgaver, udførelse af kostplaner. 

Ja det er et stilsiddende job, som gør, at jeg selv kender udfordringerne, ved at sidde stille det meste af dagen. Heldigvis er jeg sluppet for kantineordningen. Jeg forsøger dog ihærdigt at finde muligheder til at få rørt mig mindst en gang i timen. Men jeg ved godt at ikke alle har den mulighed. Men det tager jeg også gerne en snak om. Det er netop det der gør det vigtigt ved en samtale, at jeg lærer dine udfordringer og behov at kende. 

Mine grundlæggende principper er: 

  • Der er ikke noget der er forbudt, men der findes et alternativ 
  • Du skal derfor ikke fjerne de ting, du elsker mest, men at finde et kompromis for dem 
  • Fedt og kulhydrater er absolut ikke farlige, kroppen har behov for alle ernæringskilder. Det handler blot om kende helheden i din kost.  
  • Ønsker du at benytte slankekure som fx DuKan kuren eller andre hokuspokus-kure, så er jeg ikke den rette for dig, –  Jeg tror på den sunde helhed igennem alm. sund kost. 
  • Den mad du daglig skal spise, skal ikke fylde hele dit hoved med mad tanker hele dagen, men i stedet skal din mad i stedet være en del af din hverdag. Sammen finder vi den løsning der er bedst for dig. 
  • Sundhed behøver ikke at være dyr, sammen guides du så du økonomisk ikke ruinere dig selv, hver gang du køber ind 
  • Alle skal have råd til at leve et sundt liv, så der skal ikke købes ind for 2.000 kroner om ugen. Nøjagtig ligesom mine forløb heller ikke koster en halv bondegård. 

 

Sund hjælp skal være for alle 

 

Jeg uddyber gerne min baggrund og historie, for den er lidt barsk. Men vil hellere indbyde dig til en af mine kommende foredrag. Kort kan jeg fortælle at jeg er gift og er mor til 2 voksne børn, og skal til sommer være mormor for anden gang. 

I 2006 blev jeg ramt af en bil i Thailand, det var på min mands og min bryllupsrejse – det har kostet mig en handicappet skulder og 3 operationer uden virkning. 

I 2009 bliver min tvillingesøster meget syg, en lægefejl (sjusk hvis du spøger mig personligt) tager hende fra mig efter 4 hårde måneder. 

I 2011 rammes jeg igen af en ulykke, og denne gang af en klovn der ikke ikke kørte bil når han køre bil. Det kostede mig en skadet nakke, og mange smerter i ryggen. Efter mange scanninger på diverse hospitaler, og læge besøg hvor man ikke finder noget. Opdager Hamlet 5,5 år efter at min ryg i 2011 var brækket i nederste lændeled. Det er for sent at operere og for sent at får erstatningssagen genoptaget hos forsikringen. Suk. Rollator og 44 år (snart 45). MEN JEG ER I LIVE 😀 

Mange smerter, og svær nedsat bevægelse koster mig min IT karriere. Jeg vælger at komme op igen, og arbejde det jeg kan (stadig ikke på fuld tid, og kommer jeg nok aldrig – desværre), og tager mig en hel ny uddannelse. Et fag som jeg altid har været forelsket i, men aldrig taget til mig.  

Jeg kunne tabe mig efter knap 33 kg efter min første fødsel, 14 kg efter barn nr. 2. Og lidt over 22 kg, efter jeg mistede min tvillingesøster. Der tog jeg en del på pga. sorg. En dag blev jeg ked af det – rigtigt ked af, at have behandlet min krop som en skraldespand. Tabte mig via den viden jeg har suget til mig i alle mine år jeg har været interesseret i sundhed (nærmest altid).   

En dag vågnede jeg op og sagde: 

Mit brændende hjerte for at hjælpe andre skal i gang igen, og da det havde lykkedes mig igen at tabe mig og holde vægten i balance – så var det sole klart! 

Jeg skulle have papir på min sundheds kunnen – Jeg skal arbejde med kost & vægttab. Så et nyt kapitel begyndte – og jeg skriver stadig….. 

 

Enheden For Overvægtige Børn & Unge 

Oven i fik jeg under min uddannelse 3 måneders som forskningsassistent hos Enheden For Overvægtige Børn & Unge – Holbæk Sygehus – Wow! Det var de 3 mest intense og enormt lærerige måneder. At assistere den forskningsansvarlig overlæge i pædiatri (børnesygdomme), Jens Christian Holm, var mig en meget store ære. Og fulgte også Ph.D studerende læge, Christine Bøjsøe – en fantastisk kvinde. Det jeg lærte og fik suget til mig, sidder stadig noget så dybt i mig. At se så mange børn og unge, have eller påbegyndende livsstilssygdomme, det er frygteligt – og der vil jeg være med til at gøre en forskel. 

 

****

Sundemåltider.dk

Som Kostvejleder for sundemåltider.dk, beregner jeg ernæringsindholdet i de måltider de tilbyder deres kunder i deres måltidskasser, og sørger for at deres slankekasser også er beregnet så de passer til det antal kcal der er i kasserne. Altså en vejledende slankekasse. Det er færdige måltider lige leveret til døren.

 

Dansk Handicap Rådgivning

Jeg støtter og hjælper handicappet, og deres familier med sund kost og livstil. Det er også noget der betyder rigtigt meget for mig, og især efter jeg også selv er ramt af handicap efter 2 ulykker.

 

Midtsjællands Golfklubs

For klubbens medlemmere, står jeg også klar som Kostvejleder & Sundhedcoach. Og hjælper også gerne deres familier med kost og sundhed. Det er vigtigt at ernæringen er i top, så de kan få mere energi og fokus i hverdagen, til deres sport.

 Jo jeg brænder rigtigt meget for at hjælpe alle dem- jeg overhovedet kan, og hvis jeg kunne, ville jeg tabe mig for dig, dig og dig… 

Og jeg vil også gerne hjælpe dig!